ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Sladká pochúťka: Bavorské šišky s tvarohovou náplňou

ZDROJ: sdp.nongdanct.com
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
  1. Pripravte kvások zmiešaním vlažného mlieka, štipky cukru a droždia.
  2. V miske zmiešajte oba druhy múky, cukor, vajce, rozpustené maslo, citrónovú kôru a štipku soli.
  3. Pridajte kvások a vypracujte hladké cesto.
  4. Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste približne hodinu.
  5. Medzitým pripravte náplň: zmiešajte tvaroh so šľahačkou; pre krémovejšiu konzistenciu môžete pridať mascarpone a kyslú smotanu.
  6. Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na hrúbku 1 cm a vykrajujte kolieska pomocou pohára alebo formičky.
  7. Nechajte kolieska kysnúť ďalších 20 minút.
  8. Rozohrejte olej v hrnci.
  9. Smažte šišky s jamkou smerom nadol, kým nebudú zlatisté.
  10. Po vysmažení nechajte odkvapkať na papierovom obrúsku a naplňte švestkovým lekvárom a tvarohovou náplňou.

Tieto bavorské šišky sú ideálne na servírovanie teplé aj studené a určite potešia celú rodinu.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *