- Pripravte kvások zmiešaním vlažného mlieka, štipky cukru a droždia.
- V miske zmiešajte oba druhy múky, cukor, vajce, rozpustené maslo, citrónovú kôru a štipku soli.
- Pridajte kvások a vypracujte hladké cesto.
- Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste približne hodinu.
- Medzitým pripravte náplň: zmiešajte tvaroh so šľahačkou; pre krémovejšiu konzistenciu môžete pridať mascarpone a kyslú smotanu.
- Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na hrúbku 1 cm a vykrajujte kolieska pomocou pohára alebo formičky.
- Nechajte kolieska kysnúť ďalších 20 minút.
- Rozohrejte olej v hrnci.
- Smažte šišky s jamkou smerom nadol, kým nebudú zlatisté.
- Po vysmažení nechajte odkvapkať na papierovom obrúsku a naplňte švestkovým lekvárom a tvarohovou náplňou.
Tieto bavorské šišky sú ideálne na servírovanie teplé aj studené a určite potešia celú rodinu.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2