- Príprava cesta
V mise zmiešajte hladkú múku, práškový cukor a štipku soli. Pridajte studené maslo nakrájané na kocky a rukami alebo mixérom spracujte na drobivú hmotu. Následne pridajte vajce a vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút. - Valcovanie a tvarovanie
Po odležaní cesto vyvaľkajte na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku asi 3 mm. Pomocou okrúhlej formičky vykrajujte kolieska. Polovicu z nich nechajte celú a do druhej polovice vykrojte stred, aby vznikol otvor. - Pečenie
Predhrejte rúru na 180 °C. Kolieska ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte asi 8–10 minút, kým nezačnú mierne zlatnúť. Potom ich nechajte vychladnúť. - Plnenie
Na celistvé kolieska naneste vrstvu marhuľového džemu a posypte mletými orechmi. Na vrch položte koliesko s otvorom a jemne pritlačte. - Ozdobovanie
Rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli a kolieska ňou pokvapkajte. Nakoniec ich posypte nasekanými orechmi. - Servírovanie
Koláčiky nechajte stuhnúť a podávajte na sviatočnom stole alebo pri káve. Skladujte v uzavretej nádobe, aby zostali čerstvé a chrumkavé.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2