ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Recept na islandske koláčiky: Sladká tradícia, ktorú musíte vyskúšať

ZDROJ: sdp.nongdanct.com
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
  1. Príprava cesta
    V mise zmiešajte hladkú múku, práškový cukor a štipku soli. Pridajte studené maslo nakrájané na kocky a rukami alebo mixérom spracujte na drobivú hmotu. Následne pridajte vajce a vypracujte hladké cesto. Zabaľte ho do fólie a nechajte odpočívať v chladničke aspoň 30 minút.
  2. Valcovanie a tvarovanie
    Po odležaní cesto vyvaľkajte na pomúčenej pracovnej doske na hrúbku asi 3 mm. Pomocou okrúhlej formičky vykrajujte kolieska. Polovicu z nich nechajte celú a do druhej polovice vykrojte stred, aby vznikol otvor.
  3. Pečenie
    Predhrejte rúru na 180 °C. Kolieska ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte asi 8–10 minút, kým nezačnú mierne zlatnúť. Potom ich nechajte vychladnúť.
  4. Plnenie
    Na celistvé kolieska naneste vrstvu marhuľového džemu a posypte mletými orechmi. Na vrch položte koliesko s otvorom a jemne pritlačte.
  5. Ozdobovanie
    Rozpustite čokoládu vo vodnom kúpeli a kolieska ňou pokvapkajte. Nakoniec ich posypte nasekanými orechmi.
  6. Servírovanie
    Koláčiky nechajte stuhnúť a podávajte na sviatočnom stole alebo pri káve. Skladujte v uzavretej nádobe, aby zostali čerstvé a chrumkavé.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *