- Základný sirup:
Vo veľkom hrnci zmiešajte vodu, cukor, škoricu, klinčeky a badián. Priveďte do varu a nechajte variť na miernom ohni asi 5 minút, aby sa chute prepojili. - Pridanie ovocia:
Do sirupu vložte nakrájané kolieska citrónu a pomaranča, prípadne sušené ovocie. Varte ďalších 5 minút na miernom ohni. - Víno a džús:
Prilejte červené víno a ovocný džús. Dôležité je, aby sa punč len ohrial, ale nevaril, inak by sa stratila aróma vína. - Pridanie rumu:
Ak chcete punč s alkoholom, pridajte rum na záver a dobre premiešajte. - Podávanie:
Punč servírujte horúci, ideálne do sklenených pohárov. Na ozdobu pridajte plátok pomaranča alebo citrónu a štipku škorice.
Tipy:
- Ak chcete nealkoholický punč, použite namiesto vína hroznový alebo čerešňový džús a vynechajte rum.
- Pre zaujímavejšiu chuť môžete pridať trochu zázvoru alebo vanilky.
Užite si pohodu s pohárom voňavého punču! 🎄🍷
ZDROJ: Jozef Kašo
Pages: 1 2