- Príprava jabĺk: Jablká ošúpte, nakrájajte na malé kocky a poduste na panvici s cukrom a škoricou, kým nezmäknú. Odstavte a nechajte vychladnúť.
- Rozdrvenie sušienok: Maslové sušienky rozdrvte na jemné kúsky (môžete použiť mixér alebo valček). Pridajte roztopené maslo a dobre premiešajte, aby vznikla drobivá zmes.
- Šľahanie smotany: Smotanu vyšľahajte na tuhú šľahačku. Ak chcete, pridajte trochu cukru na osladenie.
- Vrstvenie: Do pohára najprv nasypte vrstvu sušienkovej zmesi, pridajte vrstvu jabĺk a potom šľahačku. Tento postup opakujte, kým pohár nebude plný.
- Dekorácia: Pohár ozdobte nasekanými orieškami alebo karamelovou omáčkou.
- Podávanie: Dezert podávajte vychladený.
ZDROJ: Humenné MsÚ, www.humenne.sk
Pages: 1 2