- Príprava pudingu: Mlieko nalejte do hrnca a pridajte kryštálový cukor. Odoberte približne 100 ml mlieka do misky a vmiešajte doň vanilkový pudingový prášok. Zvyšok mlieka priveďte do varu. Keď začne vrieť, prilejte rozmiešaný pudingový prášok a za stáleho miešania varte, kým puding nezhustne (približne 2 minúty). Hotový puding nechajte vychladnúť, občas premiešajte, aby sa nevytvorila šupka.
- Príprava šľahačky: Smotanu vyšľahajte s práškovým cukrom, kým nevznikne pevná šľahačka.
- Vrstvíme poháre: Na dno pohárov poukladajte piškóty. Pridajte vrstvu pudingu a potom vrstvu čerstvého ovocia. Postup opakujte, až kým nie sú poháre plné. Na vrch pridajte kopček šľahačky.
- Ozdobte a podávajte: Ozdobte lístkami mäty a podávajte vychladené. Môžete ich pripraviť aj deň vopred a nechať stuhnúť v chladničke.
Tipy:
- Použite sezónne ovocie podľa chuti alebo zamrazené ovocie, ak čerstvé nie je k dispozícii.
- Namiesto piškót môžete použiť rozdrvené sušienky alebo müsli pre chrumkavejší výsledok.
- Pridajte lyžičku kakaa alebo škorice do pudingu pre extra chuť.
Tento dezert je jednoduchý, svieži a určite si nájde miesto na každom rodinnom stole.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2