ZDROJ: AI

HUMENČAN

Tradičná slovenská pochúťka: Vyskúšajte SKVELÚ a JEDNODUCHÚ domácu bryndzovú nátierku!

ZDROJ: AI
ZDROJ: AI

Bryndzová nátierka je lahôdka, ktorá má svoje korene hlboko v slovenskej tradícii.

Jej jedinečná chuť sa dokonale hodí na každú príležitosť – či už ide o rýchle raňajky, ľahkú večeru alebo pohostenie pre hostí. Príprava tejto nátierky je rýchla a jednoduchá, no výsledok vás prekvapí svojou bohatou a krémovou chuťou. Ak hľadáte niečo tradičné, ale pritom ľahké a zdravé, bryndzová nátierka je to pravé. Stačí niekoľko čerstvých surovín a vaša kuchyňa bude voňať Slovenskom. Poďte si ju pripraviť a ochutnajte kúsok našej gastronómie!

Recept na bryndzovú nátierku:

Ingrediencie:

  • 250 g bryndze
  • 100 g jemného tvarohu (alebo kyslej smotany)
  • 1 menšia cibuľa (najlepšie červená)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 čajová lyžička mletej červenej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice masla (alebo olivového oleja)
  • Čerstvá pažítka alebo petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava surovín: Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na veľmi jemno.
  2. Zmiešanie základných surovín: V miske vymiešame bryndzu s tvarohom alebo kyslou smotanou do hladka. Môžete použiť vidličku alebo mixér, aby bola nátierka jemnejšia.
  3. Pridanie dochucovadiel: Pridajte nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, mletú červenú papriku, soľ a čierne korenie. Všetko dôkladne premiešajte.
  4. Dokončenie: Nakoniec primiešajte zmäknuté maslo (alebo olivový olej) a opäť dôkladne premiešajte.
  5. Servírovanie: Nátierku podávajte na čerstvom chlebe alebo pečive. Ozdobte čerstvou pažítkou alebo petržlenovou vňaťou pre extra chuť a farbu.

Tip:

Pre jemnejšiu chuť môžete namiesto tvarohu použiť kyslú smotanu, ktorá nátierku spraví krémovejšou. Ak máte radi pikantnejšie jedlá, pridajte štipku čili alebo paprikovej pasty.

Jozef Kašo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *