ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

Starý rodinný recept na koláčiky v NOVOM ŠATE s majonézou

ZDROJ: /sdp.nongdanct.com
ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

Koláčiky z kysnutého smotanového cesta a majonézy: Tradičný recept v modernom prevedení

Jeseň je obdobím, keď sa do našich kuchýň vracajú staré rodinné recepty. Tento recept na koláčiky z kysnutého cesta so smotanou a majonézou je presne taký. Aj keď sa kombinácia ingrediencií môže zdať nezvyčajná, výsledok je úplne úžasný!

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 500 g hladkej múky
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 45 g majonézy
  • 100 ml mlieka
  • 2 žĺtky
  • 1 kocka droždia
  • 80 g cukru
  • Vanilkový cukor
  • 1 polievková lyžica rumu
  • Štipka soli

Tvarohová náplň:

  • 500 g tvarohu (v alobale)
  • Cukor podľa chuti
  • 1 vajíčko
  • Citrónová kôra
  • Rum podľa chuti
  • 2 čajové lyžičky škrobu (solamyl)
  • Posýpka (polohrubá múka, kryštálový cukor, maslo)

Postup:

  1. Príprava kvásku: Z droždia, lyžičky cukru a mlieka pripravíme kvások.
  2. Cesto: Do kvásku postupne pridávame ostatné ingrediencie a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť približne hodinu.
  3. Tvarohová náplň: V miske zmiešame všetky ingrediencie na náplň.
  4. Posýpka: Pripravíme posýpku podľa vlastného uváženia a chute.
  5. Tvorba koláčikov: Z vykysnutého cesta vytvoríme malé bochníčky. Do každého vložíme náplň, uzatvoríme a položíme na plech s papierom na pečenie. Urobíme do nich jamku, potrieme vajíčkom a posypeme tvarohom, lekvárom a posýpkou. Necháme ešte 15 minút kysnúť.
  6. Pečenie: Pečieme pri 190°C asi 15 minút, pričom sa riadime vlastnou rúrou a podľa potreby upravujeme čas.
  7. Dokončenie: Po upečení môžeme koláčiky potrieť rozpusteným maslom s rumom pre extra chuť a lesk.

Záver:

Vráťte sa s nami k tradičným chutiam a upečte si tieto lahodné koláčiky. Či ich pripravíte pre rodinu alebo priateľov, zaručene potešíte každého, kto ich ochutná.

ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *