ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Neodolateľné vdolky s jablkami: Sladká lahôdka, ktorá poteší každého

ZDROJ: sdp.nongdanct.com
ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Príprava domácich vdolkov je nielen jednoduchá, ale prináša aj neopísateľný pôžitok.

Predstavte si vôňu škorice a pečených jabĺk, ktorá zaplní váš domov a okamžite naladí všetkých na sladkú chvíľku. Vdolky s jablkami sú dokonalým spojením jemného cesta a šťavnatého ovocia, ktoré vám pripomenú chuť detstva. Tento recept vás prenesie do atmosféry starých dobrých čias, no zároveň poteší každého moderného gurmána. Tak neváhajte a pripravte si túto lahôdku, ktorá vás očarí svojou jednoduchosťou a výnimočnou chuťou.

Recept na vdolky s jablkami

Potrebné suroviny:

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml mlieka
  • Štipka soli
  • ½ kocky droždia
  • 100 ml oleja
  • 100 g cukru
  • 2 vajcia
  • Jablká (na plnenie)
  • Škoricový cukor (na posypanie)
  • Citrónová šťava
  • Rum (voliteľné)
  • Hrozienka (namočené v rume)
  • Tvaroh (voliteľné)
  • Drobenka (na posypanie)

Postup:

  1. V teplom mlieku rozmiešajte cukor, droždie a lyžicu múky. Nechajte kvások v teple, aby vzišiel.
  2. Do múky pridajte kvások, mlieko, soľ, olej a vajcia. Vypracujte hladké cesto, ktoré necháte kysnúť aspoň hodinu (ideálne 1,5 hodiny). Cesto dvakrát prepasírujte, aby bolo nadýchané.
  3. Po vykysnutí rozdeľte cesto na menšie kúsky, ktoré rozpracujte na ploché pláty. Každý plát naplňte nastrúhanými jablkami, z ktorých ste vymačkali šťavu. Pridajte škoricový cukor, citrónovú šťavu a, ak chcete, trochu rumu. Zmes dobre premiešajte.
  4. Do každého kúsku vložte pár hrozienok, ktoré ste predtým namočili v rume. Vytvarujte bochníčky a uložte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Do každého bochníčka urobte menší dôlek.
  5. Na vrch bochníkov pridajte ďalšiu vrstvu jabĺk, prípadne aj tvaroh. Potrite ich rozšľahaným vajcom a posypte drobenkou.
  6. Pečte vdolky pri teplote 170 °C, kým nebudú zlatisté. Počas pečenia vdolky nadobudnú krásne vláčnu textúru a ich vôňa zaplní celý byt.

Výsledkom budú lahodné vdolky s jablkami, ktoré vás očaria svojou sladkou vôňou a jemnou štruktúrou. Doprajte si túto skvelú sladkosť, ideálnu ako dezert alebo na popoludňajšiu siestu. Uvidíte, že nezostane ani jeden kúsok!

ZDROJ sdp.nongdanct.com, Jozef Kašo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *