Ak očakávate návštevu a neviete, čo rýchlo pripraviť ako dezert, tento recept na jablkový koláč so zakysanou smotanou je pre vás ten pravý.
Prípravu zvládne každý, aj začínajúci pekár alebo pekárka. Uistite sa, že si ho pripravíte – určite vám bude veľmi chutiť!
Ingrediencie:
Na cesto:
- 4 vajcia
- 200 g cukru
- 5 g soli
- 5 ml vanilkového aroma
- 60 ml rozpusteného masla
- 250 ml teplého mlieka
- 400 g hladkej múky
- 5 g prášku do pečiva
- olej alebo maslo na vymazanie formy
Na zmes:
- 2 jablká (zelené a červené)
- 3 vajcia
- 200 g zakysanej smotany
- 20 g cukru
- 5 g škorice
Na pokvapkanie:
- med
Postup:
- Do väčšej misy vložte vajcia, cukor, trochu soli a vanilkové aroma. Zmiešajte ručným mixérom. Potom pridajte rozpustené maslo, teplé mlieko, múku, prášok do pečiva a opäť dobre premiešajte.
- Pripravte si formu na pečenie s rozmermi 22×32 cm, ktorú vymastíte olejom alebo maslom. Nalejte cesto do formy a rovnomerne ho rozotrite.
- Jablká rozkrojte na polovice a pekne ich naaranžujte do tvaru vejára, striedajúc zelené a červené.
- V druhej mise zmiešajte vajcia, zakysanú smotanu, cukor a škoricu. Vytvorenú zmes nalejte na jablká v ceste.
- Pečte v predhriatej rúre 40 minút pri 180 °C.
- Po uplynutí času skontrolujte, či je koláč upečený. Ak áno, vyberte ho z rúry.
- Podávajte s láskou a dobrým pocitom z dobre vykonanej práce.
ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com/