sdp.nongdanct.com

Rýchly jablkový koláč pre každého – zvládne ho aj začiatočník

sdp.nongdanct.com
sdp.nongdanct.com
  1. Do misy si rozklepnite vajcia, pridajte soľ – vyšľahajte a postupne prisypávajte cukor. Šľahajte, kým nevznikne hustá a pevná pena.
  2. Následne po častiach vmiešajte preosiatu múku a škrob – cesto jemne premiešajte stierkou a rozprestrite do formy vystlanej papierom na pečenie.
  3. Pečte v predhriatej rúre 20–25 minút pri 160 °C.
  4. Po upečení nechajte vychladnúť, zabaľte do potravinovej fólie a dajte na niekoľko hodín (najlepšie cez noc) do chladničky. Cukor sa tak rozpustí a piškóta sa nebude drobiť.
  5. Plátky jabĺk zmiešajte s cukrom a citrónovou šťavou a za stáleho miešania varte na miernom ohni 30 minút. Potom nechajte vychladnúť a rozmixujte na pyré ponorným mixérom.
  6. Vychladnutý krém zmiešajte s tvarohom, práškovým cukrom a vanilkou podľa chuti – vyšľahajte mixérom.
  7. Okraje piškóty orežte a odstráňte vrchnú časť – z odrezkov si pripravte drobenku a korpus rozrežte na dva diely.
  8. Na spodný diel rozotrite tvarohový krém, následne jablkovú plnku, posypte drobenkou a ozdobte šľahačkovou polevou, strúhanou alebo roztopenou čokoládou, orechmi či inými polevami podľa chuti.
  9. Koláč dajte do chladničky a následne podávajte s láskou a veľkou chuťou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *