- Do misy si rozklepnite vajcia, pridajte soľ – vyšľahajte a postupne prisypávajte cukor. Šľahajte, kým nevznikne hustá a pevná pena.
- Následne po častiach vmiešajte preosiatu múku a škrob – cesto jemne premiešajte stierkou a rozprestrite do formy vystlanej papierom na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre 20–25 minút pri 160 °C.
- Po upečení nechajte vychladnúť, zabaľte do potravinovej fólie a dajte na niekoľko hodín (najlepšie cez noc) do chladničky. Cukor sa tak rozpustí a piškóta sa nebude drobiť.
- Plátky jabĺk zmiešajte s cukrom a citrónovou šťavou a za stáleho miešania varte na miernom ohni 30 minút. Potom nechajte vychladnúť a rozmixujte na pyré ponorným mixérom.
- Vychladnutý krém zmiešajte s tvarohom, práškovým cukrom a vanilkou podľa chuti – vyšľahajte mixérom.
- Okraje piškóty orežte a odstráňte vrchnú časť – z odrezkov si pripravte drobenku a korpus rozrežte na dva diely.
- Na spodný diel rozotrite tvarohový krém, následne jablkovú plnku, posypte drobenkou a ozdobte šľahačkovou polevou, strúhanou alebo roztopenou čokoládou, orechmi či inými polevami podľa chuti.
- Koláč dajte do chladničky a následne podávajte s láskou a veľkou chuťou.


Prajeme vám dobrú chuť!
Pages: 1 2