ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

Nadýchané lievance ako od babičky – jednoduchý recept na každú príležitosť

ZDROJ: /sdp.nongdanct.com
ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

1. Príprava cesta:
Do misky nalejte mlieko, pridajte vajce, štipku soli, sušené droždie a cukor. Všetko dôkladne premiešajte.

2. Pridanie múky:
Postupne prisypávajte hladkú múku, kým nedosiahnete ideálnu hustotu cesta – malo by byť hladké, husté, ale stále tekuté, aby sa dalo ľahko liať na panvicu.

3. Kysnutie:
Nechajte cesto chvíľu odstáť, aby droždie mohlo naplno pôsobiť a cesto sa krásne nadýchlo.

4. Smaženie:
Na rozohriatej panvici s prepusteným maslom lyžicou dávkujte cesto a lievance smažte z oboch strán dozlatista.

5. Podávanie:
Lievance podávajte teplé – výborne chutia s džemom, medom, ovocím, javorovým sirupom alebo jednoducho posypané práškovým cukrom.

Lievance sú rýchlym a univerzálnym pokrmom, ktorý si môžete prispôsobiť podľa chuti. Ich príprava je nenáročná a výsledok stojí za to – nadýchané, lahodné a vždy obľúbené.

ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *