ZDROJ. https://sdp.nongdanct.com/netradicni-sladka-tvarohove-ovocna-bruschetta-perfektni-obcerstveni-2/

Sladký tvarohový zázrak na chrumkavej hrianke

ZDROJ. https://sdp.nongdanct.com/netradicni-sladka-tvarohove-ovocna-bruschetta-perfektni-obcerstveni-2/
ZDROJ. https://sdp.nongdanct.com/netradicni-sladka-tvarohove-ovocna-bruschetta-perfektni-obcerstveni-2/
  1. Príprava pečiva: Bagetu nakrájajte na menšie, približne 1 – 2 cm hrubé plátky. Môžete ich jemne pokvapkať olivovým olejom alebo nechať prírodné. Plátky krátko opečte na panvici alebo v rúre, aby boli ľahko chrumkavé.
  2. Príprava tvarohového krému: V miske zmiešajte tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor (alebo extrakt), citrónovú šťavu a prípadne med. Vymiešajte dohladka tak, aby ste získali jemný krém. Ochutnajte a podľa potreby doslaďte.
  3. Ovocná časť: Ovocie umyte a nakrájajte na menšie kúsky (jahody na plátky, marhule na mesiačiky a pod.). Ak máte drobné ovocie ako čučoriedky alebo maliny, stačí ich nechať vcelku.
  4. Kombinácia: Na opečené kúsky bagety natrite dostatočnú vrstvu tvarohového krému. Navrch pridajte pripravené ovocie. Môžete pokvapkať trochou medu, aby ste dosiahli krásny lesk a ešte výraznejšiu sladkosť.
  5. Ozdoba: Na záver môžete bruschetty ozdobiť lístkami čerstvej mäty alebo inými bylinkami (napr. bazalka, ak ju obľubujete v kombinácii so sladkým ovocím).
  6. Podávanie: Bruschetty podávajte ihneď, aby pečivo zostalo chrumkavé. Ideálne ako ľahký dezert alebo originálne pohostenie pre hostí.

Moja úprava receptu

  • Pečivo: Namiesto klasickej bagety môžete použiť pečivo so semienkami alebo celozrnnú bagetu, ktorá dodá receptu viac vlákniny a zaujímavejšiu textúru.
  • Tvarohový krém: Pre ešte ľahšiu konzistenciu môžete polovicu tvarohu nahradiť jemným mascarpone.
  • Ovocie: Skúste pridať aj exotickejšie druhy ovocia (napr. mango, kiwi) alebo sa pohrajte so sušeným ovocím (brusnice, hrozienka) – avšak tie predtým namočte do horúcej vody, aby zmäkli.
  • Dochutenie: Do tvarohu môžete pridať trochu nastrúhanej citrónovej či limetkovej kôry alebo štipku škorice.
  • Ozdoba: Lístky mäty môžete nahradiť jemne nasekanými pistáciami, mandľovými lupienkami či horkou čokoládou nastrúhanou na hoblinky.

ZDROJ: sdp.nongdanct

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *