Hľadáte rýchly a nenáročný dezert, ktorý poteší každého milovníka čokolády? Tento kakaový koláč s jemným kyslosmotanovým krémom je ideálnou voľbou! Bez vajec a s jednoduchými surovinami ho pripravíte raz-dva. Navyše, kombinácia kyslej smotany a čokoládovej posýpky dodáva dezertu osviežujúci a neodolateľný šmrnc. Pusťte sa do pečenia a nechajte sa očariť jeho lahodnou chuťou!
Suroviny:
Na cesto:
- 3 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček cukru
- 3 polievkové lyžice kakaa
- Štipka soli
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
- ¾ hrnčeka oleja
- 2 hrnčeky studenej vody
- 2 polievkové lyžice octu
Na krém:
- 400 ml kyslej smotany
- 250 ml smotany na šľahanie
- 1 balíček stužovača šľahačky
- 2 balíčky vanilínového cukru
- Strúhaná čokoláda na posypanie