- Príprava cesta:
- V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a škoricu.
- V inej miske vyšľahajte žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
- Postupne pridávajte mlieko a suché ingrediencie, dobre premiešajte.
- Pridajte nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy, opäť premiešajte.
- V samostatnej miske vyšľahajte bielky do tuhého snehu a jemne ich vmiešajte do cesta.
- Pečenie:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy.
- Pečte približne 45 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu koláča nevyjde čistá.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť.
- Príprava krému:
- V miske zmiešajte kyslú smotanu, tvaroh, vanilkový cukor, citrónovú kôru a šťavu, kým nevznikne hladký krém.
- Dokončenie:
- Vychladnutý koláč prekrojte pozdĺžne na dve časti.
- Spodnú časť potrite polovicou krému, prikryte vrchnou časťou a zvyšok krému naneste na povrch.
- Posypte nasekanými orechmi a nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny stuhnúť.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2