sdp.nongdanct.com

Mrkvový koláč s citrónovo-tvarohovým krémom: Sladká pochúťka plná vitamínov“

sdp.nongdanct.com
sdp.nongdanct.com
  1. Príprava cesta:
    • V miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a škoricu.
    • V inej miske vyšľahajte žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom do peny.
    • Postupne pridávajte mlieko a suché ingrediencie, dobre premiešajte.
    • Pridajte nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy, opäť premiešajte.
    • V samostatnej miske vyšľahajte bielky do tuhého snehu a jemne ich vmiešajte do cesta.
  2. Pečenie:
    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy.
    • Pečte približne 45 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu koláča nevyjde čistá.
    • Po upečení nechajte koláč vychladnúť.
  3. Príprava krému:
    • V miske zmiešajte kyslú smotanu, tvaroh, vanilkový cukor, citrónovú kôru a šťavu, kým nevznikne hladký krém.
  4. Dokončenie:
    • Vychladnutý koláč prekrojte pozdĺžne na dve časti.
    • Spodnú časť potrite polovicou krému, prikryte vrchnou časťou a zvyšok krému naneste na povrch.
    • Posypte nasekanými orechmi a nechajte v chladničke aspoň 2 hodiny stuhnúť.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *