- V miske zmiešajte nastrúhanú mrkvu, múku, mlieko, žĺtky, kryštálový cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, nasekané orechy a škoricu, kým nevznikne homogénna zmes.
- V samostatnej miske vyšľahajte bielky do tuhého snehu.
- Opatrne vmiešajte sneh z bielkov do mrkvovej zmesi, aby cesto zostalo nadýchané.
- Cesto nalejte na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 35 minút, kým koláč nie je upečený a zlatistý.
- Medzitým si pripravte krém: v miske zmiešajte kyslú smotanu, tvaroh, vanilkový cukor, citrónovú kôru a šťavu, kým nevznikne hladký krém.
- Vychladnutý koláč rovnomerne potrite pripraveným krémom.
- Posypte nasekanými orechmi a nechajte koláč stuhnúť v chladničke niekoľko hodín, ideálne cez noc.
Tento mrkvový koláč s orechovým cestom a citrónovo-tvarohovým krémom je skvelou voľbou pre každú príležitosť. Jeho bohatá chuť a svieži krém potešia vaše chuťové poháriky.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2