ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Recept na nadýchané veterníky plnené vanilkovým mascarpone

ZDROJ: sdp.nongdanct.com
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
  1. Príprava krému:
    • V hrnci zohrejte mlieko s citrónovou kôrou a nechajte chvíľu povariť na miernom ohni.
    • Odstavte z ohňa, nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a odstráňte citrónovú kôru.
    • V miske vyšľahajte vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridajte kukuričný škrob a dobre premiešajte.
    • Túto zmes vlejte do mlieka a za stáleho miešania varte na strednom ohni, kým krém nezhustne.
    • Prelejte krém do misky, prikryte fóliou a nechajte úplne vychladnúť.
    • Do vychladnutého krému pridajte mascarpone a vyšľahajte do hladka.
  2. Príprava odpaľovaného cesta:
    • V hrnci priveďte k varu vodu, mlieko, maslo, soľ a cukor.
    • Naraz pridajte múku a intenzívne miešajte, kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca (asi 2 minúty).
    • Cesto preložte do misy a nechajte 5 minút vychladnúť.
    • Postupne pridávajte vajcia, jedno po druhom, a dôkladne miešajte, kým nevznikne hladké a lesklé cesto.
  3. Tvarovanie a pečenie:
    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Cesto preložte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie vytvorte rovnomerné kôpky alebo venčeky.
    • Pečte 30–35 minút dozlatista a dokrúpava. Počas pečenia neotvárajte rúru, aby cesto nespadlo.
  4. Dokončenie:
    • Upečené veterníky nechajte vychladnúť a potom ich prekrojte na polovicu.
    • Spodnú časť naplňte pripraveným krémom pomocou cukrárskeho vrecka.
    • Prikryte vrchnou časťou a posypte práškovým cukrom.

Poznámka: Pre ešte výraznejšiu chuť môžete do krému pridať vanilkový extrakt alebo semienka z vanilkového struku.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *