- Príprava krému:
- V hrnci zohrejte mlieko s citrónovou kôrou a nechajte chvíľu povariť na miernom ohni.
- Odstavte z ohňa, nechajte vychladnúť na izbovú teplotu a odstráňte citrónovú kôru.
- V miske vyšľahajte vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom, pridajte kukuričný škrob a dobre premiešajte.
- Túto zmes vlejte do mlieka a za stáleho miešania varte na strednom ohni, kým krém nezhustne.
- Prelejte krém do misky, prikryte fóliou a nechajte úplne vychladnúť.
- Do vychladnutého krému pridajte mascarpone a vyšľahajte do hladka.
- Príprava odpaľovaného cesta:
- V hrnci priveďte k varu vodu, mlieko, maslo, soľ a cukor.
- Naraz pridajte múku a intenzívne miešajte, kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien hrnca (asi 2 minúty).
- Cesto preložte do misy a nechajte 5 minút vychladnúť.
- Postupne pridávajte vajcia, jedno po druhom, a dôkladne miešajte, kým nevznikne hladké a lesklé cesto.
- Tvarovanie a pečenie:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Cesto preložte do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie vytvorte rovnomerné kôpky alebo venčeky.
- Pečte 30–35 minút dozlatista a dokrúpava. Počas pečenia neotvárajte rúru, aby cesto nespadlo.
- Dokončenie:
- Upečené veterníky nechajte vychladnúť a potom ich prekrojte na polovicu.
- Spodnú časť naplňte pripraveným krémom pomocou cukrárskeho vrecka.
- Prikryte vrchnou časťou a posypte práškovým cukrom.
Poznámka: Pre ešte výraznejšiu chuť môžete do krému pridať vanilkový extrakt alebo semienka z vanilkového struku.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2