- Príprava cesta: V mise zmiešajte hladkú a polohrubú múku, droždie, cukor a štipku soli.
- Tekuté prísady: V menšej mise spojte mlieko, olej a žĺtky. Túto zmes pridajte k suchým prísadám a vypracujte cesto.
- Tvarovanie koláčov: Z cesta vytvorte malé placky. Do stredu každej vložte tvaroh, urobte malý dôlek a pridajte lyžičku lekváru.
- Dokončenie: Okraje koláčov potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte posýpkou.
- Pečenie: Koláče nechajte približne 10 minút odpočívať na plechu. Medzitým predhrejte rúru. Potom pečte koláče dozlatista.
Tip: Z uvedeného množstva pripravíte približne 25 koláčov.
Tento recept je ideálny na rýchlu prípravu chutných koláčov, ktoré potešia každého hosťa.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2