- V miske vyšľahajte vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom a štipkou soli do peny.
- Pridajte kyslú smotanu a rastlinný olej, dôkladne premiešajte.
- V samostatnej nádobe zmiešajte múku, prášok do pečiva a kukuričný škrob. Suché ingrediencie preosejte do vaječnej zmesi a vymiešajte hladké cesto.
- Lesné ovocie jemne obaľte v trochou kukuričného škrobu, aby sa v ceste rovnomerne rozložilo a nepadalo na dno.
- Formu na pečenie vyložte papierom na pečenie. Nalejte tretinu cesta a rovnomerne rozotrite.
- Na cesto rozložte polovicu ovocia, potom pridajte ďalšiu tretinu cesta, zvyšné ovocie a nakoniec zvyšok cesta.
- Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 50 minút, kým povrch nezozlátnie a špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
- Po upečení nechajte koláč vychladnúť, potom ho posypte práškovým cukrom a podávajte.
Tipy:
- Ak používate mrazené ovocie, pred použitím ho nechajte rozmraziť a osušte papierovou utierkou, aby ste predišli nadmernému zvlhnutiu cesta.
- Pre intenzívnejšiu chuť môžete do cesta pridať nastrúhanú citrónovú kôru alebo pár kvapiek vanilkovej esencie.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2