ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Jednoduchý lesný ovocný koláč

ZDROJ: sdp.nongdanct.com
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
  1. V miske vyšľahajte vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom a štipkou soli do peny.
  2. Pridajte kyslú smotanu a rastlinný olej, dôkladne premiešajte.
  3. V samostatnej nádobe zmiešajte múku, prášok do pečiva a kukuričný škrob. Suché ingrediencie preosejte do vaječnej zmesi a vymiešajte hladké cesto.
  4. Lesné ovocie jemne obaľte v trochou kukuričného škrobu, aby sa v ceste rovnomerne rozložilo a nepadalo na dno.
  5. Formu na pečenie vyložte papierom na pečenie. Nalejte tretinu cesta a rovnomerne rozotrite.
  6. Na cesto rozložte polovicu ovocia, potom pridajte ďalšiu tretinu cesta, zvyšné ovocie a nakoniec zvyšok cesta.
  7. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 50 minút, kým povrch nezozlátnie a špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
  8. Po upečení nechajte koláč vychladnúť, potom ho posypte práškovým cukrom a podávajte.

Tipy:

  • Ak používate mrazené ovocie, pred použitím ho nechajte rozmraziť a osušte papierovou utierkou, aby ste predišli nadmernému zvlhnutiu cesta.
  • Pre intenzívnejšiu chuť môžete do cesta pridať nastrúhanú citrónovú kôru alebo pár kvapiek vanilkovej esencie.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *