ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com

Šťavnatý jablkový závin: Dezert, ktorý zvládnete pripraviť za chvíľu

ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com
ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com
  1. Príprava jabĺk:
    • Ošúpte jablká, odstráňte jadrovníky a nakrájajte ich na tenké plátky alebo malé kúsky.
    • V miske zmiešajte jablká s kryštálovým cukrom a mletou škoricou.
  2. Príprava lístkového cesta:
    • Rozvaľkajte lístkové cesto na tenkú vrstvu na pomúčenej doske.
    • Na stred cesta rovnomerne rozložte pripravené jablká.
  3. Formovanie závinu:
    • Preložte okraje cesta tak, aby vznikol uzavretý závin. Okraje jemne pritlačte, aby sa pri pečení nerozlepili.
  4. Pečenie:
    • Závin položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
    • Povrch cesta potrite rozšľahaným vajcom, aby získal zlatistú farbu.
    • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 25–30 minút, alebo kým závin nie je zlatohnedý.
  5. Dokončenie:
    • Po upečení nechajte závin mierne vychladnúť. Pred podávaním ho môžete posypať práškovým cukrom.

Tipy na servírovanie:

  • Jablkový závin podávajte teplý, ideálne s kopčekom vanilkovej zmrzliny alebo šľahačkou.
  • Ak chcete závin obohatiť, pridajte k jablkám nasekané orechy alebo hrozienka.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *