- Príprava cesta:
- Zmiešajte múku, cukor, droždie a štipku soli.
- Postupne pridajte vlažné mlieko, rozpustené maslo, žĺtky a vanilkový extrakt.
- Vymiešajte hladké a pružné cesto. Ak sa cesto lepí, pridajte trochu múky.
- Kysnutie:
- Cesto prikryte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť približne 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.
- Príprava náplne:
- V hrnci zohrejte mlieko a rozpustite v ňom cukor.
- Pridajte mleté orechy a škoricu, dobre premiešajte a nechajte vychladnúť.
- Formovanie závinu:
- Vykysnuté cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnikový tvar.
- Rovnomerne naneste orechovú náplň a cesto opatrne zrolujte do tvaru závinu.
- Druhé kysnutie:
- Závin nechajte na plechu vystlanom papierom na pečenie kysnúť ešte 20–30 minút.
- Pečenie:
- Predhrejte rúru na 180 °C.
- Závin potrite žĺtkom zmiešaným s mliekom a pečte približne 30–35 minút, kým nebude zlatohnedý.
- Servírovanie:
- Po upečení nechajte závin vychladnúť. Môžete ho posypať práškovým cukrom a podávať.
ZDROJ: /sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2