ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Sladká pochúťka na každú príležitosť: Orechový závin s jednoduchou prípravou

ZDROJ: sdp.nongdanct.com
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
  1. Príprava cesta:
    • Zmiešajte múku, cukor, droždie a štipku soli.
    • Postupne pridajte vlažné mlieko, rozpustené maslo, žĺtky a vanilkový extrakt.
    • Vymiešajte hladké a pružné cesto. Ak sa cesto lepí, pridajte trochu múky.
  2. Kysnutie:
    • Cesto prikryte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť približne 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  3. Príprava náplne:
    • V hrnci zohrejte mlieko a rozpustite v ňom cukor.
    • Pridajte mleté orechy a škoricu, dobre premiešajte a nechajte vychladnúť.
  4. Formovanie závinu:
    • Vykysnuté cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na obdĺžnikový tvar.
    • Rovnomerne naneste orechovú náplň a cesto opatrne zrolujte do tvaru závinu.
  5. Druhé kysnutie:
    • Závin nechajte na plechu vystlanom papierom na pečenie kysnúť ešte 20–30 minút.
  6. Pečenie:
    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Závin potrite žĺtkom zmiešaným s mliekom a pečte približne 30–35 minút, kým nebude zlatohnedý.
  7. Servírovanie:
    • Po upečení nechajte závin vychladnúť. Môžete ho posypať práškovým cukrom a podávať.

ZDROJ: /sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *