- Príprava plnky: Jablká nakrájajte na malé kocky. Na panvici rozpustite maslo, pridajte cukor, škoricu, vanilkový extrakt a jablká. Všetko spolu premiešajte a duste približne 5 minút.
- Príprava cesta: V miske zmiešajte tvaroh, vajce, cukor, soľ, zmäknuté maslo a kyslú smotanu. Postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom. Miešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Formovanie štrúdle: Cesto rozdeľte na dve časti. Každú časť vyvaľkajte na obdĺžnik, na ktorý rovnomerne rozotrite jablkovú plnku. Ak používate hrozienka, pridajte ich teraz. Cesto zrolujte a položte na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Pečenie: Žĺtok rozšľahajte s mliekom alebo kyslou smotanou a potrite ním povrch štrúdle. Pečte v predhriatej rúre na 180°C, kým povrch nezozlatne.
- Servírovanie: Po upečení nechajte štrúdl mierne vychladnúť, posypte práškovým cukrom a podávajte.
Tento jablkový štrúdl je ideálnym dezertom pre každú príležitosť. Jeho vôňa a chuť vám pripomenú tradičné recepty našich starých mám a prinesú kúsok tradície do vašej kuchyne. Prajeme vám príjemné pečenie a dobrú chuť!
ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2