- Príprava cesta: Vo veľkej mise zmiešame 1 vajce s pol hrnčekom cukru a pridáme zmäknuté maslo. Po dôkladnom premiešaní pridáme múku, prášok do pečiva a štipku soli a spracujeme do hladkého cesta.
- Vytvorenie základu: Cesto rovnomerne rozotrieme na dno vymasteného pekáča, aby sme vytvorili základ koláča.
- Príprava náplne: V inej mise zmiešame tvaroh, zvyšok cukru, zemiakový škrob a 4 vajcia do hladkej krémovej hmoty, ktorú rovnomerne nalejeme na pripravené cesto.
- Pridanie jabĺk: Jablká olúpeme, nakrájame na tenké plátky a umiestnime ich do tvarohovej zmesi. Celý koláč posypeme škoricou pre dokonalú chuť.
- Pečenie: Koláč pečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov Celzia po dobu 60 minút. Upečenosť testujeme pomocou drevenej špajdle.
- Dochutenie a servírovanie: Po upečení necháme koláč vychladnúť, aby náplň stuhla a koláč si udržal svoj tvar pri krájaní.
Jablkový koláč s tvarohom je vynikajúcou voľbou pre každého, kto hľadá rýchly, ale nezabudnuteľný dezert. Vďaka svojej jednoduchosti a výbornej chuti si ho zamiluje každý.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2