ZDROJ: humenné MsÚI, www.humenne.sk

Tajomstvo mäkkých rožkov: Recept s majonézou, ktorý musíte vyskúšať

ZDROJ: humenné MsÚI, www.humenne.sk
ZDROJ: humenné MsÚI, www.humenne.sk

1. Príprava cesta:

V miske zmiešajte múku, droždie, cukor a soľ. Pridajte vlažné mlieko a majonézu.

Vymieste hladké a pružné cesto. Ak používate čerstvé droždie, najskôr ho rozpustite v mlieku s trochou cukru a nechajte napučať.

2. Kysnutie:

Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem.

3. Tvarovanie rožkov:

Vykysnuté cesto rozdeľte na 8 až 10 rovnakých dielikov. Každý diel vyvaľkajte do tvaru kruhu a nakrájajte na trojuholníky.

Trojuholníky zrolujte od širšej strany smerom k hrotu, aby ste vytvorili rožky.

4. Pečenie:

Rožky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite rozšľahaným vajíčkom a posypte semiačkami podľa chuti.

Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 20 – 25 minút, kým sú zlatohnedé.

5. Servírovanie:

Nechajte vychladnúť a podávajte ako prílohu k polievkam, šalátom alebo si ich vychutnajte samotné.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *