ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Ako upiecť dokonalú domácu vianočku: Krok za krokom

ZDROJ: sdp.nongdanct.com
ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Vianočka je tradičné sladké pečivo, ktoré neodmysliteľne patrí k vianočným sviatkom.

Jej jemná a nadýchaná štruktúra, obohatená o hrozienka a posypaná mandľovými lupienkami, robí z nej obľúbenú pochúťku na sviatočnom stole. Príprava domácej vianočky síce vyžaduje určitý čas a zručnosť, ale výsledok v podobe voňavého a chutného pečiva určite stojí za to.

Ingrediencie:

  • Maslo: 100 g
  • Mlieko: 300 ml
  • Polohrubá múka: 500 g + trochu na pomúčenie
  • Sušené droždie: 1 balenie (7 g)
  • Práškový cukor: 80 g
  • Žĺtky: 2 ks
  • Strúhaná citrónová kôra: z 1/2 bio citróna
  • Sušené hrozienka: 50 g
  • Mandľové lupienky: 30 g (na posypanie)
  • Vajce: 1 ks (na potretie)
  • Soľ: 5 g

Postup a ďalšie informácie nájdete na DRUHEJ STRANE:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *