Vianočka je tradičné sladké pečivo, ktoré neodmysliteľne patrí k vianočným sviatkom.
Jej jemná a nadýchaná štruktúra, obohatená o hrozienka a posypaná mandľovými lupienkami, robí z nej obľúbenú pochúťku na sviatočnom stole. Príprava domácej vianočky síce vyžaduje určitý čas a zručnosť, ale výsledok v podobe voňavého a chutného pečiva určite stojí za to.
Ingrediencie:
- Maslo: 100 g
- Mlieko: 300 ml
- Polohrubá múka: 500 g + trochu na pomúčenie
- Sušené droždie: 1 balenie (7 g)
- Práškový cukor: 80 g
- Žĺtky: 2 ks
- Strúhaná citrónová kôra: z 1/2 bio citróna
- Sušené hrozienka: 50 g
- Mandľové lupienky: 30 g (na posypanie)
- Vajce: 1 ks (na potretie)
- Soľ: 5 g
Postup a ďalšie informácie nájdete na DRUHEJ STRANE:
Pages: 1 2