- Príprava cesta:
Do teplého mlieka pridajte cukor a droždie. Nechajte ho 10 minút odpočívať, aby sa droždie aktivovalo. V miske zmiešajte múku, štipku soli, rozpustené maslo a vajce. Pridajte kvások a vymieste mäkké, pružné cesto. Cesto nechajte kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu. - Tvarovanie buchtičiek:
Po vykysnutí cesto rozdeľte na menšie kúsky, každý rozvaľkajte do kruhu a do stredu pridajte lyžičku marmelády. Starostlivo zabalte, aby marmeláda nevytekala. - Pečenie:
Umiestnite buchtičky na plech vystlaný papierom na pečenie, nechajte ich ešte 15-20 minút podkysnúť. Potrite ich rozšľahaným vajíčkom a pečte v rúre predhriatej na 180 °C približne 20-25 minút, až kým nebudú krásne zlatisté. - Podávanie:
Upečené buchtičky nechajte vychladnúť a posypte ich práškovým cukrom. Sú ideálne ako sladká desiata či raňajky.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2