ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Jednoduchý recept na nadýchané buchty plnené tvarohom

ZDROJ: sdp.nongdanct.com
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
  1. Príprava kvásku: V miske zmiešajte vlažné mlieko, droždie a cukor. Nechajte zmes niekoľko minút odpočívať, kým sa nevytvorí pena.
  2. Príprava cesta: Do kvásku pridajte múku, žĺtky, rozpustené maslo a štipku soli. Vypracujte hladké a pružné cesto.
  3. Kysnutie cesta: Cesto prikryte čistou utierkou a nechajte ho na teplom mieste kysnúť približne 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  4. Príprava náplne: Medzitým v miske zmiešajte tvaroh, vajce, pomarančový cukor, nastrúhanú pomarančovú kôru, cukor podľa chuti a trochu rumu, aby ste získali hladkú náplň.
  5. Tvarovanie buchiet: Vykysnuté cesto rozdeľte na rovnaké časti. Každú časť roztiahnite, naplňte tvarohovou náplňou a dôkladne zabalte do tvaru buchty.
  6. Druhé kysnutie: Buchty ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite ich rozpusteným maslom a nechajte ich ešte 15 minút kysnúť.
  7. Pečenie: Rúru predhrejte na 170 °C. Buchty pečte približne 30 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
  8. Dokončenie: Po vybratí z rúry buchty jemne postriekajte vodou a prikryte utierkou, aby zostali mäkké a vláčne.

Tieto domáce tvarohové buchty sú ideálne na víkendové pečenie a potešia celú rodinu svojou neodolateľnou chuťou.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *