- Príprava kvásku: V miske zmiešajte vlažné mlieko, droždie a cukor. Nechajte zmes niekoľko minút odpočívať, kým sa nevytvorí pena.
- Príprava cesta: Do kvásku pridajte múku, žĺtky, rozpustené maslo a štipku soli. Vypracujte hladké a pružné cesto.
- Kysnutie cesta: Cesto prikryte čistou utierkou a nechajte ho na teplom mieste kysnúť približne 1 hodinu, kým nezdvojnásobí svoj objem.
- Príprava náplne: Medzitým v miske zmiešajte tvaroh, vajce, pomarančový cukor, nastrúhanú pomarančovú kôru, cukor podľa chuti a trochu rumu, aby ste získali hladkú náplň.
- Tvarovanie buchiet: Vykysnuté cesto rozdeľte na rovnaké časti. Každú časť roztiahnite, naplňte tvarohovou náplňou a dôkladne zabalte do tvaru buchty.
- Druhé kysnutie: Buchty ukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie, potrite ich rozpusteným maslom a nechajte ich ešte 15 minút kysnúť.
- Pečenie: Rúru predhrejte na 170 °C. Buchty pečte približne 30 minút, kým nezískajú zlatistú farbu.
- Dokončenie: Po vybratí z rúry buchty jemne postriekajte vodou a prikryte utierkou, aby zostali mäkké a vláčne.
Tieto domáce tvarohové buchty sú ideálne na víkendové pečenie a potešia celú rodinu svojou neodolateľnou chuťou.
ZDROJ: sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2