- Príprava mlieka a karamelu: Do hrnca nalejeme mlieko a privedieme ho do varu. V inom hrnci na strednom ohni roztopíme cukor, kým nezíska karamelovú farbu. Karamelový cukor potom zalejeme prevareným mliekom a miešame, kým sa karamel nerozpustí. Zmes odstavíme z ohňa.
- Vajcia a vanilkový extrakt: V miske rozšľaháme vajcia s vanilkovým extraktom.
- Kombinácia zmesí: Karamelovú zmes postupne prilievame k vajciam, pričom neustále miešame, aby sa vajcia nezrazili. Zmes precedíme cez sitko do čistej nádoby.
- Príprava v pohároch: Precedenú zmes nalejeme do pohárov, ktoré zakryjeme potravinovou fóliou. Poháre umiestnime do hrnca, zalejeme vodou a privedieme do varu. Na miernom ohni varíme 15 minút.
- Chladenie a servírovanie: Poháre vyberieme z hrnca a necháme ich v chladničke aspoň 3 hodiny vychladiť. Pred podávaním môžeme dezert ozdobiť karamelom a nasekanými orechmi podľa chuti.
ZDROJ: /sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2