Postup prípravy
- Krém: V hrnci zmiešajte pšeničnú múku, zemiakovú múku a cukor. Pridajte žĺtky a mlieko, premiešajte do hladka a na miernom ohni varte, kým krém nezhustne. Po uvarení nechajte vychladnúť.
- Základ: Vyšľahajte bielky do tuhej peny a pridajte cukor. Potom na nízkej rýchlosti pridajte žĺtky, prášok do pečiva a múku a všetko jemne premiešajte.
- Na plech vyložený papierom rozprestrite cesto a pečte 15 minút pri 180 °C. Nechajte vychladnúť.
- Jablká: Ošúpte jablká, nastrúhajte ich a opečte na miernom ohni asi 15 minút, kým nezmäknú. Pridajte citrónové želé a premiešajte. Po chvíli nechajte vychladnúť.
- Poskladanie: Na upečený základ rozotrite jablkovú plnku a položte na ňu dlhé piškóty.
- Maslový krém: Vyšľahajte maslo do peny a zmiešajte ho s vychladnutým pudingom (oba musia mať rovnakú teplotu).
- Naneste krém na piškóty a koláč vložte do chladničky.
- Zdobenie: Na panvici rozohrejte maslo, pridajte práškový cukor, vanilkový cukor, mlieko a slnečnicové semienka. Osmažte do zlatista a po vychladnutí rozdrvte valčekom. Semienka nasypte na koláč a uložte do chladničky, najlepšie na noc.
- Podávajte s láskou a radosťou!
ZDROJ: /sdp.nongdanct.com
Pages: 1 2