HUMENČAN

Rýchly jablkový koláč s Margot: Sladká pochúťka za 15 minút

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pripravte si výnimočný jablkový koláč s čokoládou Margot za pár minút! Tento šťavnatý koláč poteší každého milovníka sladkých dobrôt a je ideálny na rýchle pečenie k poobednej káve či ako dezert pre nečakaných hostí. Stačí pár základných ingrediencií a o 15 minút si môžete vychutnať neodolateľný koláčik.

Čo budete potrebovať:

  • Cesto:
    • 1 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
    • 1 prášok do pečiva
    • 2 vajcia
    • 1 hrnček kryštálového cukru
    • 1 hrnček mlieka
    • 1/2 hrnčeka oleja
    • 1/2 tabuľky čokolády Margot, nastrúhanej
    • 2 jablká
    • Vanilkový a škoricový cukor
    • 2 lyžice kakaa
  • Poleva:
    • Mliečna čokoláda
    • Trocha tuku (olej alebo Cera)
  • Na ozdobu:
    • Zavárané ovocie
    • Nastrúhaná čokoláda

Postup:

  1. Príprava cesta: Vajíčka vyšľahajte s cukrom, pridajte mlieko a olej a dobre premiešajte. Pridajte nastrúhanú čokoládu Margot, kakao a preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Jablká: Nahrubo nastrúhajte jablká, vytlačte z nich prebytočnú šťavu a zmiešajte s vanilkovým a škoricovým cukrom. Môžete ich rovnomerne rozložiť na cesto alebo vmiešať priamo do neho.
  3. Pečenie: Koláč pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút (čas sa môže líšiť podľa typu rúry).
  4. Poleva: Čokoládovú polevu pripravíte roztopením mliečnej čokolády s trochou oleja. Alternatívne môžete použiť smotanu na šľahanie a čokoládu.
  5. Dokončenie: Upečený koláč prelejte polevou a ozdobte zaváraným ovocím alebo nastrúhanou čokoládou podľa vlastného vkusu.

Záver: Tento jednoduchý jablkový koláč s čokoládou Margot je dokonalý rýchly dezert na každú príležitosť. Jeho šťavnatá textúra a výnimočná chuť si získajú každého. Doprajte si sladký pôžitok k poobednej káve alebo prekvapte blízkych touto pochúťkou.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *