Jablkový koláč s orechmi vás prekvapí rýchlou prípravou a vynikajúcou chuťou
Tento jablkový koláč s orechmi je osvedčenou klasikou, ktorá nikdy neomrzí. Príprava je jednoduchá, pričom lahodná kombinácia jabĺk, škorice a vlašských orechov zabezpečí nezabudnuteľnú chuťovú skúsenosť. Ideálny na rodinné oslavy alebo ako sladká popoludňajšia maškrta.
Ingrediencie:
- 4 vajcia
- 3/4 šálky kryštálového cukru
- 2 šálky polohrubej múky
- 1/2 šálky oleja
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžica kakaa
- 1 balíček prášku do pečiva
- 3 jablká nakrájané na kocky
- Hrsť nasekaných vlašských orechov
Postup:
- Šľahanie vajec: Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny.
- Pridávanie suchých ingrediencií: Postupne pridajte olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva, škoricu a kakao.
- Pridávanie jabĺk a orechov: Do cesta primiešajte nasekané orechy a nakrájané jablká.
- Miešanie cesta: Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
- Pečenie: Cesto vlejte na vymastený a múkou vysypaný plech alebo na papier na pečenie. Pečte v predhriatej rúre na 170 °C približne 40 minút.
- Dokončenie: Po upečení nechajte koláč vychladnúť, posypte práškovým cukrom alebo polejte čokoládovou polevou.
Tip na servírovanie: Podávajte teplý, ideálne s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou pre extra zážitok.
Záver: Tento jablkový koláč s orechmi je dokonalým spôsobom, ako spojiť tradičné chute do jednoduchého, ale chutného dezertu. Ide o skvelý recept pre každého, kto má rád sladké pečenie s ovocím.
ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com