Tvarohové lievance sú dokonalým spôsobom, ako začať pohodové nedeľné ráno.
Jemné, nadýchané a plné chuti vďaka tvarohu, tieto lievance sú výbornou voľbou nielen na raňajky, ale aj ako ľahká desiata. Ich príprava je rýchla a jednoduchá, čo ocení každý, kto má rád sladké potešenie, no nechce tráviť hodiny v kuchyni.
Lievance z tvarohu: Jemné raňajky na nedeľné ráno
Lievance z tvarohu sú ľahšou a jemnejšou alternatívou k tradičným palacinkám. Vďaka tvarohu sú lievance vláčne, nadýchané a príjemne mäkké. Sú ideálne na raňajky alebo na odpoludňajšiu maškrtu, ktorú si obľúbi celá rodina.
Ingrediencie:
- 250 g tvarohu
- 2 vajcia
- 50 g cukru
- 100 ml mlieka
- 100 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Maslo na vymastenie panvice
Postup:
- V miske zmiešajte tvaroh, vajcia, cukor a mlieko do hladkej zmesi.
- Postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Všetko dobre premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
- Rozohrejte panvicu na strednú teplotu a vymažte ju maslom.
- Naberte malé porcie cesta a vytvorte menšie lievance. Opečte ich z oboch strán dozlatista.
- Hotové lievance podávajte s obľúbenými prísadami – čerstvé ovocie, javorový sirup, čokoláda, marmeláda alebo posypané práškovým cukrom.

Záver:
Lievance z tvarohu sú rýchlou a chutnou voľbou, ktorá prinesie úsmev na tvár celej rodine. Ich jemná konzistencia a bohatá chuť tvarohu sa postarajú o nezabudnuteľný začiatok dňa. Či už ich pripravíte na raňajky alebo desiatu, výsledok bude vždy lahodný!
ZDROJ: sdp.nongdanct.com