ZDROJ:/sdp.nongdanct.com/

Vyskúšajte tento recept a upečte si tie najlepšie ŠIŠKY priamo doma!

ZDROJ:/sdp.nongdanct.com/
ZDROJ:/sdp.nongdanct.com/

Predstavte si tú vôňu čerstvo usmažených donutov, ktorá sa nesie vašou kuchyňou a prebúdza vo vás spomienky na chvíle radosti.

Nie je nič lepšie, ako sa pustiť do pečenia domácich dobrôt, ktoré sú také nadýchané a lahodné, že sa im jednoducho nedá odolať. Tento osvedčený recept na domáce donuty vás nikdy nesklame – donuty sú mäkké, jemné a s tou správnou dávkou sladkosti, ktorá poteší všetky maškrtné jazýčky. Ak hľadáte spôsob, ako si spríjemniť deň alebo potešiť rodinu a priateľov, tieto donuty sú tou správnou voľbou. Pustite sa do ich prípravy a zažite ten pocit dokonalého domáceho pečenia!

Hľadáte recept na domáce donuty, ktoré budú také nadýchané, že sa im nebudete môcť odolať? Potom ste na správnom mieste! Tento osvedčený recept zaručene uspokojí vaše chuťové poháriky.

Potrebné ingrediencie:

  • 500 ml teplého mlieka
  • 125 ml teplej vody
  • 11 g sušeného droždia
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 2 vajcia
  • 125 g rozpusteného masla
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 kg hladkej múky
  • Olej na vyprážanie (cca 800 ml)

Postup prípravy:

  1. Aktivácia droždia: Do misky nalejte teplé mlieko, teplú vodu, droždie a cukor. Nechajte 15 minút odpočívať, aby sa droždie aktivovalo a začalo pracovať.
  2. Pridanie ostatných surovín: K aktivovanému droždiu pridajte vajcia, rozpustené maslo, vanilkový cukor, cukor, soľ a postupne prisypávajte múku. Vypracujte hladké a pružné cesto.
  3. Kysnutie cesta: Hotové cesto zakryte utierkou a nechajte na teplom mieste kysnúť približne 1 hodinu a 30 minút, kým nezdvojnásobí svoj objem.
  4. Vyválanie a tvarovanie: Po vykysnutí cesto preložte na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkajte ho na hrúbku asi 1 cm. Vykrajujte kolieska pomocou vykrajovača na donuty.
  5. Kysnutie donutov: Vykrojené donuty preložte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich kysnúť ďalších 30 minút.
  6. Vyprážanie: Rozohrejte olej v hrnci alebo fritéze na strednú teplotu. Donuty opatrne vložte do rozpáleného oleja a smažte do zlatohneda z oboch strán.
  7. Glazovanie: Hotové donuty nechajte odkvapkať na papierových utierkach a potom ich obaľte v požadovanej poleve (napr. cukrovej alebo čokoládovej).

Tipy:

  • Pre ešte nadýchanejšie donuty môžete pridať do cesta trochu viac mlieka.
  • Ak nemáte vykrajovač na donuty, môžete použiť pohár na vykrajovanie koliesok a vrchnák z fľaše na vykrajovanie stredov.
  • Donuty môžete naplniť krémom alebo džemom.

ZDROJ: /sdp.nongdanct.com/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *