ZDROJ:sdp.nongdanct.com

Jemný trený koláč s pudingom a tvarohovým krémom: Recept, ktorý musíte skúsiť!

ZDROJ:sdp.nongdanct.com
ZDROJ:sdp.nongdanct.com

Tento lahodný trený koláč je ideálny pre každého, kto miluje jemné spojenie čokoládového pudingu a tvarohového krému.

Jeho príprava je jednoduchá, no výsledok ohromí. K dokonalosti ho dotiahne vrstva chrumkavých sušienok na povrchu, ktorá pridá textúru aj extra chuť. Poďme si ho spolu pripraviť!

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 250 g krupicového cukru
  • 120 g mäkkého masla
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/2 hrnčeka vlažného mlieka

Čokoládový puding:

  • 400 ml mlieka
  • 1 balíček čokoládového pudingu
  • 4 lyžice cukru
  • 1/2 tabličky horkej čokolády

Tvarohový krém:

  • 500 g jemného tvarohu
  • 1 kyslá smotana (200 g)
  • Práškový cukor podľa chuti
  • Citrónová šťava a kôra podľa chuti

Na posypanie:

  • Rozdrvené sušienky podľa chuti

Postup:

  1. Príprava cesta: V miske vyšľahajte vajcia, krupicový cukor a mäkké maslo do jemnej a krémovej konzistencie. Keď je zmes krásne nadýchaná, pridajte vlažné mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Hotové cesto rovnomerne rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Čokoládový puding: Uvarte čokoládový puding podľa návodu na obale, pričom do mlieka pridajte aj cukor a na záver vmiešajte nalámanú horkú čokoládu. Hotový puding nechajte mierne vychladnúť.
  3. Nanášanie pudingu: Na pripravené cesto lyžicou rozdeľte pruhy čokoládového pudingu. Puding pokladajte v prúžkoch cez cesto.
  4. Pečenie: Koláč pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 25-30 minút, alebo kým nie je povrch zlatistý. Koláč nechajte úplne vychladnúť.
  5. Tvarohový krém: Zmiešajte tvaroh, kyslú smotanu, práškový cukor podľa chuti a trochu citrónovej šťavy s kôrou. Krém naneste na vychladnutý koláč a rovnomerne rozotrite.
  6. Posypanie a finálny dotyk: Vrch koláča posypte rozdrvenými sušienkami, ktoré dodajú koláču chrumkavosť a jemnú sladkosť.
  7. Odležanie: Nechajte koláč odpočívať niekoľko hodín, ideálne cez noc, aby sa chute prepojili a cesto nasiaklo vlhkosť z tvarohového krému.

Tipy na dokonalosť:

  • Použite kvalitnú horkú čokoládu do pudingu, aby mal intenzívnejšiu chuť.
  • Tvarohový krém môžete obohatiť aj o vanilkový cukor pre extra arómu.
  • Koláč nechajte stáť v chladničke aspoň pár hodín, aby sa chute dobre prepojili a bol šťavnatý.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com, Jozef Kašo

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *