ZDROJ: facebook - foodYOU

Krémové tortellini s hovädzím steakom a provolónom JEDNODUCHO MŇAM

ZDROJ: facebook - foodYOU
ZDROJ: facebook - foodYOU

Ak hľadáte dokonalé jedlo, ktoré spojuje pohodlie talianskej kuchyne s výraznou chuťou Philly cheesesteaku, našli ste to pravé!

Naše Cheesesteak Tortellini v bohatej provolónovej omáčke sú ideálnou voľbou pre každého, kto si chce dopriať niečo výnimočné. S kombináciou jemného hovädzieho mäsa, soté paprík, cibule a syrových tortellini, to všetko v krémovej omáčke z provolónu, toto jedlo poteší vaše chuťové bunky a prinesie na váš stôl kúsok kulinárskej dokonalosti. Pripravte sa na výnimočný zážitok, ktorý si zamiluje celá rodina!

Ingrediencie:

  • 450 g hovädzieho steaku (napr. ribeye alebo sviečková), nakrájaného na tenké plátky
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1/2 lyžičky papriky
  • 1 balenie (560 g) syrových tortellini (čerstvé alebo mrazené)
  • 240 ml smotany na šľahanie
  • 120 ml hovädzieho vývaru
  • 1 hrnček strúhaného provolónu
  • 1/2 hrnčeka strúhanej mozzarelly
  • 1 lyžička worcesterskej omáčky
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

Postup:

  1. Uvarte tortellini: Priveďte veľký hrniec osolenej vody do varu. Pridajte tortellini a varte podľa návodu na obale, kým nebudú al dente. Sceďte a odložte bokom.
  2. Pripravte steak a zeleninu: Na veľkej panvici zohrejte olivový olej na stredne vysokej teplote. Pridajte nakrájané hovädzie mäso, dochuťte soľou, čiernym korením a paprikou. Restujte 2-3 minúty, kým mäso nezhnedne. Mäso vyberte z panvice a odložte bokom. Do tej istej panvice pridajte nakrájanú cibuľu a papriku. Restujte 4-5 minút, kým zelenina nezmäkne a mierne neskaramelizuje. Pridajte nasekaný cesnak a restujte ešte 1 minútu, kým sa nerozvinie vôňa.
  3. Pripravte omáčku Provolone: Znížte teplotu na strednú. Do panvice pridajte smotanu na šľahanie a hovädzí vývar, dobre premiešajte. Priveďte zmes do varu. Pomaly pridávajte strúhaný provolón a mozzarellu, a miešajte, kým sa syr nerozpustí a omáčka nie je hladká. Pridajte worcesterskú omáčku a zamiešajte.
  4. Spojte všetko dohromady: Vráťte hovädzie mäso do panvice so syrovou omáčkou. Pridajte uvarené tortellini a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie pokryli omáčkou. Varte ďalšie 2-3 minúty, kým sa tortellini dôkladne neprehrejú a chute nespoja.
  5. Podávajte: Odstráňte z tepla a ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávajte horúce, ideálne s cesnakovým chlebom alebo čerstvým zeleným šalátom.

Vychutnajte si tortellini v bohatej provolónovej omáčke ako upokojujúce, syrové a chuťovo výrazné jedlo!

Čas prípravy: 15 minút
Čas varenia: 20 minút
Celkový čas: 35 minút
Kalórie na porciu: 600 kcal
Počet porcií: 4

ZDROJ: Facebook – FOOD YUM

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *