Táto torta je dokonalým spojením jemného makového cesta a osviežujúceho krému z mascarpone s citrónovou arómou.
Je ideálna pre tých, ktorí milujú výrazné chute a zároveň si potrpia na eleganciu a jednoduchosť. Ozdobená čerstvým ovocím, torta je nielen chuťovým zážitkom, ale aj vizuálnym potešením. Jej príprava je jednoduchá, no výsledok očarí každého pri akejkoľvek príležitosti. Vychutnajte si tento lahodný dezert, ktorý skvelo kombinuje tradičné suroviny s moderným prístupom k pečeniu.
Suroviny:
Cesto:
9 ks vajcia
180 g cukor krupicový
180 g mletý mak
2 PL prášok do pečiva
Krém:
200 g mascarpone
250 ml smotana na šľahanie
100 g mletý mak
1 ks citrón (v biokvalite)
5 PL cukor práškový
Na ozdobenie: ovocie
Postup:
- Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme sneh, mak a prášok do pečiva. Cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem (24 cm) a pečieme 20 minút pri 180 °C.
- Krém: Mascarpone vyšľaháme so smotanou a cukrom. Pridáme mak, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. Dobre premiešame.
- Vychladnuté korpusy prerežeme a naplníme krémom. Krémom potrieme aj vrch a boky torty. Tortu necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
- Na druhý deň tortu ozdobíme ovocím.
ZDROJ: https://varecha.pravda.sk/