ZDROJ: https://varecha.pravda.sk/

Recept na obľúbenú makovú tortu je ODHALENÝ! Je úplne jednoduchý, pripravíš si ho aj ty doma.

ZDROJ: https://varecha.pravda.sk/
ZDROJ: https://varecha.pravda.sk/

Táto torta je dokonalým spojením jemného makového cesta a osviežujúceho krému z mascarpone s citrónovou arómou.

Je ideálna pre tých, ktorí milujú výrazné chute a zároveň si potrpia na eleganciu a jednoduchosť. Ozdobená čerstvým ovocím, torta je nielen chuťovým zážitkom, ale aj vizuálnym potešením. Jej príprava je jednoduchá, no výsledok očarí každého pri akejkoľvek príležitosti. Vychutnajte si tento lahodný dezert, ktorý skvelo kombinuje tradičné suroviny s moderným prístupom k pečeniu.

Suroviny:

Cesto:
9 ks vajcia
180 g cukor krupicový
180 g mletý mak
2 PL prášok do pečiva

Krém:
200 g mascarpone
250 ml smotana na šľahanie
100 g mletý mak
1 ks citrón (v biokvalite)
5 PL cukor práškový

Na ozdobenie: ovocie

Postup:

  1. Oddelíme bielky od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme sneh, mak a prášok do pečiva. Cesto rozdelíme do dvoch tortových foriem (24 cm) a pečieme 20 minút pri 180 °C.
  2. Krém: Mascarpone vyšľaháme so smotanou a cukrom. Pridáme mak, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. Dobre premiešame.
  3. Vychladnuté korpusy prerežeme a naplníme krémom. Krémom potrieme aj vrch a boky torty. Tortu necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
  4. Na druhý deň tortu ozdobíme ovocím.

ZDROJ: https://varecha.pravda.sk/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *