ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com

HUMENČAN

Zákusok z jabĺk a snehu – jednoduchý a chutný nápad na dezert

ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com
ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com

Nastrúhajte jablká a vyšľahajte sneh – pripravte si tento úžasný zákusok

Máte chuť na niečo sladké a zároveň nenáročné na prípravu? Ak áno, tento recept je práve pre vás. Ukážeme si fantastický jablkový zákusok, ktorý si zamilujú všetci.

Nastrúhajte jablká, vyšľahajte sneh a pustite sa do prípravy. Napíšte nám do komentárov pod článok, či ste už tento fantastický recept vyskúšali, alebo sa ho ešte len chystáte skúsiť.

Čo budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 6 žĺtkov
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru
  • 300 g gréckeho jogurtu
  • 350 g hladkej múky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 1/4 čajovej lyžičky sódy
  • 2 lyžičky vanilkovej esencie
  • 1 lyžička soli

Jablková plnka:

  • 1500 g strúhaných jabĺk
  • 1 vanilkový cukor
  • kryštálový cukor podľa chuti
  • 50 g masla
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 2 lyžičky škorice

Bielkový sneh:

  • 6 bielkov
  • 125 g práškového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • šťava z polovice citróna
  • štipka soli

Ako budeme postupovať:

  1. Najprv si ošúpeme a nastrúhame jablká na hrubom strúhadle. Dáme ich do hrnca a pridáme k nim cukor, maslo a škoricu. Na miernom ohni ich povaríme. Až jablká pustia šťavu, scedíme ich a necháme vychladnúť. Do šťavy pridáme škrob a za stáleho miešania ho vlejeme k jablkám a uvaríme hustú jablkovú kašu.
  2. Predhrejeme rúru na 180 °C. Vymiešame maslo so štipkou soli a cukrom do peny, následne vmiešame žĺtky a vanilkovú esenciu.
  3. Pridáme jogurt s práškom do pečiva a sódou a za stáleho miešania pridáme aj múku. Vypracujeme tuhšie cesto.
  4. Plech na pečenie (cca 23 x 40 cm) vymastíme maslom a na dno plechu rozložíme cesto, ktoré prstami pritlačíme. Cesto predpečieme v predhriatej rúre asi 25 minút.
  5. Potom plech vyberieme a rozložíme teplú jablkovú náplň. Vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 10 minút.
  6. Medzitým si pripravíme bielkový sneh. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny, potom postupne pridávame cukor a citrónovú šťavu a vyšľaháme tuhý sneh.
  7. Vyberieme koláč z rúry a sneh rozotrieme na jablkovú vrstvu. Rovnomerne ho rozotrieme a vidličkou môžete vytvoriť vzory. Plech opäť vrátime do rúry a pečieme ďalších 10 minút.
  8. Po upečení necháme koláč úplne vychladnúť a potom ho nakrájame na porcie.

ZDROJ: https://sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *