HUMENČAN

Sladký čokoládový DEZERT, ktorý SI DETI ZAMILUJÚ

ZDROJ: sdp.nongdanct.com/

Mliečny čokoládový koláč, ktorý deti milujú

Máte doma deti, ktoré zbožňujú mliečny čokoládový koláč? Ak áno, dnes vám ukážeme recept na skvelý, lahodný koláč, ktorý deti milujú. Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.

Čo budeme potrebovať:

Krém:

  • 100 g kukuričného škrobu
  • 70 g cukru
  • 200 ml mlieka
  • 800 ml mlieka
  • 100 g bielej čokolády
  • smotana na varenie

Cesto:

  • 6 polievkových lyžíc múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 polievkové lyžice kakaového prášku

Krém:

  • 6 vaječných bielkov
  • 6 žĺtkov
  • 6 polievkových lyžíc cukru
  • 6 polievkových lyžíc teplej vody

Čokoládová poleva:

  • 150 g margarínu alebo masla
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 5 polievkových lyžíc mlieka

Ako budeme postupovať:

  1. Krém: V miske zmiešame kukuričný škrob, cukor a 200 ml mlieka a miešame metličkou, kým sa všetko nerozpustí.
  1. V hrnci privedieme 800 ml mlieka k varu. Keď sa začne variť, odstavíme ho a primiešame pripravenú zmes. Vrátime na oheň a znova privedieme k varu. Miešame mixérom a na záver pridáme bielu čokoládu. Po roztopení prelejeme krém do misy, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť.
  1. V miske zmiešame múku s práškom do pečiva. Potom pridáme kakaový prášok a všetko dôkladne premiešame.
  1. V inej miske vyšľaháme bielky do tuha.
  1. V ďalšej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom, kým nevznikne hustá pena. Pridáme teplú vodu a premiešame. Nakoniec opatrne vmiešame vyšľahané bielky.

  1. Cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie (24 x 37 cm).
  1. Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 35 minút.

  1. Po vychladnutí cesto rozrežeme na dva rovnaké diely.
  1. Na čokoládovú polevu roztopíme v hrnci čokoládu, margarín alebo maslo, cukor a mlieko na miernom ohni, kým sa všetko nerozpustí.
  1. Polevu necháme mierne vychladnúť a zhustnúť, aby sa dala dobre rozotrieť.

  1. Jeden diel cesta položíme na plech, natrieme polovicou krému, prelejeme časťou polevy a rozotrieme. Na vrch položíme druhý diel cesta, potrieme zvyškom krému a na záver zalejeme zvyšnou čokoládovou polevou.
  1. Koláč necháme vychladnúť v chladničke.
  1. Podávame s láskou a výbornou chuťou.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com/

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *