HUMENČAN

Lahodný MAKOVÝ KOLÁČ s dlhou TRVANLIVOSŤOU

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Recept na chutný makový koláč, ktorý vydrží dlho

Existujú recepty, ktoré sú obľúbené pre svoju jednoduchosť a zaručene lahodnú chuť. Pripravte svojim blízkym tento chutný makový koláč, ktorý vydrží aj niekoľko dní. Poďme sa pozrieť, čo všetko budeme potrebovať a ako budeme postupovať.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • ½ balíka prášku do pečiva
  • 3 žĺtky
  • 100 g kyslej smotany

Na plnku:

  • 140 g polohrubej múky
  • 200 g mletého maku
  • 150 g práškového cukru
  • 2 balíky vanilkového cukru
  • ½ balíka prášku do pečiva
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 100 g zmäknutého masla
  • štipka soli
  • 3 bielky vyšľahané na sneh
  • kôra z 1 citróna

Postup:

  1. Na cesto si vymiešame múku, maslo, cukor, prášok do pečiva a kyslú smotanu utretú so žĺtkami. Vypracujeme hladké, ale tuhé cesto, ktoré vytvarujeme do bochníka, zabalíme do fólie a uložíme do chladničky aspoň na 30 minút.
  2. Na plnku si v jednej mise zmiešame suché ingrediencie a v druhej mlieko s rozpusteným maslom a citrónovou kôrou. Tekutú zmes pomaly vmiešame do suchej zmesi pomocou šľahača. Nakoniec opatrne cukrárskou špachtľou vmiešame sneh z bielkov a štipku soli.
  3. Cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme ho na dve časti. Každú časť rozvaľkáme na plát tak, aby nám veľkosťou sedel na plech s rozmermi 30 × 25 cm.
  4. Prvý plát uložíme na dno vymasteného plechu a navrstvíme naň plnku. Opatrne prikryjeme druhým plátom cesta a vrch prepicháme vidličkou.
  5. Koláč vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 10 minút. Potom teplotu znížime na 170 stupňov a pečieme ešte 15 minút, alebo kým povrch nie je zlatistý.
  6. Necháme vychladnúť, poprášime práškovým cukrom a podávame.

ZDROJ: sdp.nongdanct.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *